Novelle

Så lite, så viktig!

 

Tankene surret rundt i hodet mitt, hva hadde skjedd, dette var forferdelig. Jeg klarte ikke å tenke, hodet mitt var oversvømt av sorg og lengsel, fikk jeg sagt ordentlig hade? Hvordan kunne hun glemme noe så viktig? Hvordan kunne det gå så galt av bare en liten bagatell, dette er helt uvirkelig. Jeg kan bare ikke tro det, det skjedde igjen.

 

Klokken var 16:00 på torsdags ettermiddag, telefonen ringte, det var en kompis. Han lurte på om jeg ville være med på fest i morgen, rundt 23:00. Det ville jeg jo, jeg elsket jo å feste, men det var 4 timers kjøretur. Jeg hatet å kjøre bil, både mamma og pappa døde jo i en bilulykke da jeg var 5 år gammel. Det har jo rukket å gå 13 år siden det skjedde, men jeg var så redd det skulle skje igjen, med meg. Men jeg måtte jo prøve å tenke litt positivt på det, jeg har jo nettopp fått lappen. Men jeg kjører alltid i rolig tempo, stresser aldri, det kommer nok til å gå bra. Selvfølgelig skal jeg på den festen, det må jeg unne meg, jeg har tross alt ikke vært på fest på 4 måneder.

 

Klokken var 03:04 presis, midt på natta, jeg fikk en telefon fra ei veldig god venninne. Hun var helt skjelven i stemmen, jeg skjønte ikke noe av det hun prøvde å si til meg. Jeg begynte å bli litt nervøs, kanskje det hadde skjedd noe, noe alvorlig

 

-          Lilly? Går det bra med deg? Er det noe du prøver å si? Spurte jeg.

 

-          J-j-jeg, eehm, d-d-du. Svarte hun

 

Jeg skjønte ikke helt hva hun mente med det, noen tok fra henne telefonen og begynte å snakke med meg.

 

-         Hei Marie. Det er Ole, kjæresten til Lilly. Sa han.

 

-         Åh, hei Ole. Har det skjedd noe? Det virket veldig sånn på Lilly? Svarte jeg frustrert.

 

-         Ja det har skjedd noe, noe forferdelig. Svarte han.

 

Når han sa det ordet, akkurat det ordet, «forferdelig» da viste jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, jeg ville ikke at han skulle fortelle resten, denne dagen kom til å bli den verste. Når han, Ole, sa det ordet, da var det forferdelig. Jeg måtte bare fortsette å spørre og spørre, dette måtte jeg finne ut av nå, jeg ville ikke, jeg bare måtte!

 

-         Hva har skjedd? Hva da? Fortell meg det da! Sa jeg frustrert, samtidig litt irritert.

 

-         Du vet Martha? Din gode venninne fra barneskolen? Sa han.

 

-         Ja, hun er min aller beste venninne. Hva er det med henne? Har det skjedd noe med henne? Svarte jeg

 

-         Hun har vært i en bilulykke like ved Oslofjordstunnelen, hun ligger på sykehuset nå. Legene sier det er liten sjanse for at hun overlever, grunnen til denne ulykken er fordi hun kjørte uten bilbelte, inn i en annen bil og brakk nakken. Hun virket ikke veldig bevist da ambulansen var der for å hente henne. Fortalte han.

 

-         Å herre. Jeg drar til sykehuset med engang. Sa jeg men tårevåt stemme.

 

-         Neineinei, det skal du overhodet ikke gjøre! Det gjør deg bare mye mer lei deg av å sitte og se på henne ligge det å nesten holde på å dø. Jeg skjønner du vil se henne. Men det syntes jeg ikke du skal gjøre, legg deg igjen og prøv å sov litt også ringer jeg eller Lilly deg i morgen tidlig, er det greit? Sa han.

 

-         Det får vel være greit da. Jeg skal prøve å få sovet litt, så får vi dra og besøke henne i morgen, natta. Sa jeg mens jeg tørket en tåre.

 

-         Dette klarer vi sammen, god natt, Marie. Sa han med rolig stemme.

 

Jeg våknet neste morgen, øynene mine var røde og forferdelige. Jeg kom til å tenke på det fryktelige som hadde skjedd. Ole ringte meg, klokken var 09:24. Han fortalte at Martha, ikke hadde overlevd denne fryktelige ulykken. Jeg kastet fra meg telefonen, heiv meg ned på senga og begynte å gråte ut all sorg og fortvilelse. Hvordan kunne hun glemme bilbelte, hvordan kunne hun? Hun var jo alltid så rolig, hun glemte jo aldri bilbelte hun? Hva tenkte hun med? Tenk at noe så lite kan være så viktig.

 

Nå kan jeg bare glemme den festen i kveld, jeg dra ikke på en fest når den aller beste venninna mi har dødd i en bilulykke 19 år gammel, det gjør jeg bare ikke. Jeg Ringte kompisen min og sa at venninna mi hadde vært i en alvorlig ulykke hun ikke overlevde og at jeg ikke kunne komme på festen i kveld. Det hadde han full forståelse for. Jeg Ringte til Ole og Lilly og ba dem komme til meg så vi kunne snakke om det vi følte om det som hadde skjedd for rundt 49 timer siden. Noen dager senere kom alt dette styret opp på nyhetene, forsiden på VG sto det med store bokstaver « BRUK BILBELTE». Det sto også om ulykken til Martha, at man måtte være forsiktig med å glemme bilbelte, bilbelte er så viktig at man kan risikere å dø hvis man ikke bruker det.

 

Nå var dagen kommet, den verste dagen av dem alle, begravelsen. Og jeg som hater begravelser, jeg overlevde så vidt mamma og pappa si begravelse, denne blir ikke noe bedre . Jeg satt i kirken, tårene rant og rant, de stoppet aldri. Jeg orket ikke å sitte en hel time til å høre på presten snakke om Martha, det orket jeg bare ikke. Jeg reiste meg fra plassen min, lukte opp døren til kirken og løp ut. Akkurat nå tenkte jeg ikke på det triste med Marthas død, men det som forårsaket den. Det jævla bilbelte, et enkelt bilbelte kan drepe et menneske hvis man ikke bruker det. Det har jeg ikke tenkt på før, at det er så viktig å bruke den svarte greia ved siden av sete inne i bilen, kanskje det er grunnen til mamma og pappas død også, tenk på det. De tre menneskene som betyr mest for meg her i livet er borte, helt borte, jeg får dem aldri tilbake igjen, aldri. Livet mitt er helt ødelagt, hvem har jeg nå da? Ingen, jeg har ingen.

 

Tankene drepte meg, jeg ville bare lukke øynene, og når jeg åpnet dem igjen satt Martha ved min side og vi snakket og hadde det så koselig, hadde det vært så enkelt, så enkelt. Da hadde livet vært perfekt, men det er det dessverre ikke, Martha er borte og det er den ene halvdelen av hjerte mitt også. 

Denne novella har jeg skrevet, håper dere likte den!

Q: Hva syntes dere om novellen?

  -Andrea <3 

 

 

 


  4 kommentarer på "Novelle"

Postet av: Daniel
Utrolig <3
29.08.2012, 21:04
Postet av: Mali
bra :D
29.08.2012, 21:05
URL: http://sogni.blogg.no
Postet av: SILJE EMINE
Så bra:)
29.08.2012, 21:23
URL: http://siso.blogg.no
Postet av: Axel & Vida - Kommenterer tilbake!
bra skrevet!♥
30.08.2012, 20:17
URL: http://axvi.blogg.no

Legg igjen en kommentar

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Designet er laget av CAROLINE MARIA


Velkommen!
her kan du skrive hva du heter, hvor gammel du er og hva bloggen din handler om. min offisielle blogg kan du finne her.

arkiv


September 2012
August 2012
Juli 2012
Juni 2012

kategorier


10 days challenge
bilder
Blogg
Blogg vurdering
Dagens bilde
Dagens kjendis
Header
Innkjøp
Outfit
Spørsmål
VELKOMMEN

favoritter


blogg.no
Få din egen blogg!

designet er laget av:


Caroline Maria

hits